Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΤΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΨΗΛΕ...


ΑΝΤΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΨΗΛΕ...

Η είδηση του ξαφνικού του θανάτου τα ξημερώματα της Τετάρτης 29/2/2011, με άφησε άφωνη και θλιμμένη όπως και πολλούς Έλληνες, μιας και ο χαμός του αφήνει ορφανό το θέατρο και την φαρσοκωμωδία που τόσο πιστά υπηρέτησε τόσα χρόνια. 
Αυτό που θυμάμαι σαν χθες από την εμπειρία μου μαζί του ως θεατής, ήταν το γεγονός ότι καθισμένη στην πρώτη σειρά του θεάτρου και βλέποντας τις καταπληκτικές χειρονομίες του με αυτά τα εκφραστικά και μακριά χέρια προς τον έτερο στην σκηνή, τον μέγιστο Ντίνο Ηλιόπουλο, ξέσπασα σε τόσο δυνατά γέλια, που δεν σταματούσαν παρά τις φιλότιμες προσπάθειές μου. Το αποτέλεσμα; Ξεκίνησε να γελά προσπαθώντας να συνεχίσει, αλλά ξαναέβαζε τα γέλια ακούγοντάς με και στο τέλος παρασύρθηκε και ο Ηλιόπουλος με αποτέλεσμα να είναι καθισμένοι και οι δύο στην άκρη της σκηνής γελώντας και ένα ολόκληρο θέατρο να παραληρεί από το γέλιο. Αυτός ήταν ο Βασίλης Τσιβιλίκας...Ένας μορφωμένος και εκφραστικός και γεμάτος αγάπη ηθοποιός και άνθρωπος....Αντίο αγαπημένε ψηλέ που μας χάριζες απλόχερο το γέλιο...Καλό σου ταξίδι.... 
ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΝΑ ΡΕΝΤΖΕΠΕΡΗ


Ένα μικρό βιογραφικό για τον Βασίλη του θεάτρου....

Γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη. Ήταν το μοναδικό αγόρι της οικογένειάς του και μεγαλύτερος από τις δύο αδελφές του. Ο πατέρας του ήταν καταστηματάρχης και εξασφάλιζε μία άνετη ζωή στην οικογένειά του.
Φοίτησε στο κολέγιο της Θεσσαλονίκης. Εκεί οι καθηγητές του τον παρότρυναν να ασχοληθεί με την υποκριτική, συμμετέχοντας αρχικά στη θεατρική ομάδα του σχολείου. Μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών του πέρασε στην Αγγλική Φιλολογία, την οποία όμως εγκατέλειψε για να κατεβεί στην Αθήνα και να ασχοληθεί επαγγελματικά πλέον με την ηθοποιία.
Μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια να εισαχθεί στο Θέατρο Τέχνης, σπούδασε τελικά στη σχολή υποκριτικής του Πέλου Κατσέλη.
Πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1965 στη Νέα Ιωνία. Δύο χρόνια αργότερα ο Κάρολος Κουν τον καλεί στο Θέατρο Τέχνης. Στις αρχές της δεκαετίας του '70 ξεκινά να ασχολείται με τηνεπιθεώρηση και στα μέσα της με την πρόζα.
Η δεκαετία του 70 ήταν η περίοδος που πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο. Η πρώτη ταινία που συμμετείχε ήταν Η θεία μου η χίπισσα του Αλέκου Σακελλάριου.
Απεβίωσε στις 29 Φεβρουαρίου σε ηλικία 70 ετών. Εμφάνισε πρόβλημα στην καρδιά και εξέπνευσε κατά τη διακομιδή του στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου